Indhegning af haven

En stor del af haven er hegnet ind, så kattene har fri adgang til den hele året rundt og hele døgnet.  Jeg har ca. 1000 kvm. hegnet ind i det jeg kalder "kattehaven".  Det er der, hvor jeg normalt opholder mig, og der er adgang genne havestuen.
Det gør, at jeg også kan nyde kattenes selskab hele sommeren ude i haven.


Der er to "menneske" indgange - store nok
til at havetraktoren kan komme igennem


Jeg er mange gange blevet spurgt om, hvordan jeg har hegnet haven ind, så derfor denne side med lidt billeder og nogle enkle forklaringer.
Men det er det der fungerer for mig - det er jo ikke sikkert at andre vil synes det samme.  Jeg har i de 7 - 8 år jeg har haft denne indhegnede have aldrig haft fremmede katte inde i have og kun enkelte gange en killing der er smuttet udenfor.
 
Hegnet består af voliere tråd, der er 100 cm højt.  Det er gravet 10 - 15 cm ned i jorden og sat på trykimprægnerede hegnspæle, der er stivet af/forbundet for oven med et bræt på ca. 4,5 x 2 cm. af den billige trykimprægnerede slags.
Øverst er der to eltråde (som på et almindeligt ko hegn), som får deres strøm fra en lille blå boks (Elefanthegn).

Haven er en del kuperet og med mange store buske og træer rundt omkring.  Det har ikke givet nogen problemer.

 
Slutteligt vil jeg lige gøre opmærksom på, at de katte der bliver holdt inde med dette 90 cm høje hegn er Orientalsk korthår, som indendørs ikke har noget besvær med at springe fra gulvet og op på en dør.  Men det er min erfaring, at katte, hvis de skal over noget, ikke bare springe over, men  springer eller kravler op og så springer de ned.  Hvis de kommer op til toppen af hegnet vil de uvægerligt få et stød og springe tilbage.  Derefter springer de ALDRIG mere derop.