Lækker middag med tre retter

Laksepostej med purløgsdressing
4 personer

Laksepostej:
250 g hakket fersk laks
1 dl piskefløde
½ æg
1 spsk. maizena
salt, paprika og lidt revet muskat

Laksefarsen røres med fløde, æg, maizena og krydderier. Kommes i små smurte forme med alufolie over og bages i vandbad i ovnen i ca. 15-20 minutter Tages ud og afkøles. Serveres med groft rugbrød og purløgsdressing.

Purløgsdressing:
1 dl creme fraiche
½ dl mayonnaise
2 stk. hakket purløg
lidt slat og hvid peber.

 

Perlehøne (fasan-kylling) i portvinscreme.
4 personer

2 perlehøns/fasaner eller 2 små kyllinger
smør til stegning
salt & peber

Fuglene udbenes og lårene foldes ned om benet så der kommer en krave omkring den tykke del af låret.
Brunes først i lidt smør på pande og steger videre i ovnen ved 200o i ca. 15 minutter (lidt længere hvis det er kyllinger)

Serveres med:

Portvinscreme:
4 dl portvin
2 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde
2 dl hønsefond
50 g usaltet smør
salt & peber

Tilbehør:
1 lille savoykål
400 g udstenede blå druer
200 g skorzonerrødder

Portvin og hvidvin samt fond hældes over perlehønsene når de er taget ud af ovnen og stegefedtet er hældt fra. Fortsætter stegningen i et par minutter under låg eller folie. Kødstykkerne tages op, og saucen med vin tilsættes fløde og koges lidt ind til den får konsistens og krydres.

Skorzonerrødderne koges i vand tilsat lidt mælk, savoy strimles groft og blanceres i let saltet vand, vendes i varmt smør sammen med de udstenede halve blå druer og skorzenerrødderne lige før serveringen.

 

Pandekager i appelsinsovs

4 pandekager
2 appelsiner
4 mandariner
lidt citronsaft
4 spsk. flormelis
lidt appelsinjuice
et skvæt Grand Marnier

Der laves en pandekage pr. person.
Pandekagerne foldes to gange til ¼ størrelse.

Saften af to appelsiner, fire mandariner og lidt citronsaft koges på panden, og der tilsættes 4 spsk. flormelis. Sovsen koges ind til den får en passende konsistens. Der kan justeres med appelsinjuice.

Lige før serveringen varmes pandekagerne i sovsen og ved serveringen flamberes med Grand Marnier