Tipi - lidt om bygning

 
 

Lige siden jeg for mange år siden byggede en tipi sammen med mine elever på Haahrs skole i Svendborg har jeg nydt at have og bo i en tipi.

Nu om dage blive det at bo i en tipi kun til sporadiske overnatninger sammen med børnebørnen og lejlighedvise hyggelige mande komsammener.

De to tipi'er ovenfor er begge bygget af billige presenninger fra Harald Nyborg, og hvis man ellers kan få stolperne hos en lokal skovejer, eller en landmand med nogle løstgående træer så kan det hele laves for under 500 kr.

 

  Stængerne til de to tipi'er er de samme - men teltdugen kan ikke holde flere år til solens ultraviolette stråler, og mørner efter et par år, men det tager kun ca. to eftermiddage at sy en ny så pyt!

For mange år siden var jeg på SF sommerkurser på Livø, og her var der to kvinder som have bygget en stor tipi, hvor vi som børnepassere kunne holde til.  Jeg tror det var de samme kvinder der havde bygget den store tipi der blev brug i forbindelse med en fredslejr.

 

De havde lavet en lille vejledning i bygning af tipier og det er herfra tegningerne stammer.

På billedet ved siden af kan ses principperne i opbygningen af en tipi, og det er muligt at have endog et temmeligt stort bål inde i tipien uden problemer